Gezinsbemiddeling of Familymediation

Gezinsbemiddeling of familymediation

‘EFT familiemediation voor gezinnen’ is een toegankelijke vorm van gezinsmediation / gezinbemiddeling De focus ligt op groei en op een succesvol herstel van de verbinding met elkaar. Het effect: een gezin komt weer in balans en de rust keert terug. Lees hier over EFT Familiemediation

 

Wat is EFT-familiemediation?

Onrust, stress, negatieve invloeden zorgen ervoor dat de harmonie en emotionele veiligheid binnen een gezin worden verstoord. Mensen gaan uit verbinding en ruzies lopen hoog op.

De onderliggende reden is dat de emotionele verbinding verstoord is geraakt tussen de ouders en kind(eren). De ouders voelen zich steeds minder goed in staat om een goede ouder te zijn en de kinderen voelen zich steeds meer een probleem of last. Ze voelen zich niet geliefd en dat uit zich in allerlei problemen.

EFT-mediation richt zich op de emoties en gevoelens van álle gezinsleden. Samen gaan we op onderzoek uit naar wat er precies speelt, welke patronen steeds terugkeren en wat er nodig is om harmonie te laten terugkeren.

Redenen voor een verstoorde emotionele verbinding:

 • Hoogoplopende ruzies.
 • AD(H)D, gedrags-, sociale, concentratie- of leerproblemen.
 • Scheiding, nieuw samengesteld gezin.
 • Onzekerheid en faalangst.
 • Somberheid en suïcidaliteit.
 • Problemen in de familiaire sfeer.
 • Fysieke en/of mentale problemen.
 • Stiltes en onderlinge verwijdering.
 • Weinig onderlinge betrokkenheid.

Voor wie is  Family EFT geschikt?

Net als bij EFT mediation (relatiebemiddeling) en individuele EFT coaching ligt de focus bij ‘EFT voor gezinnen’ op het onderzoeken van emoties achter het gedrag;  De onderliggende emoties die spelen bij de individuele gezinsleden.  Pas als de onderstroom, de diepere onderliggende laag helder is ontstaat er ruimte voor herstel. Ook voor samengestelde gezinnen kan dit een praktische uitkomst zijn.

Wanneer zou je family EFT kunnen toepassen?

Alle life events hebben veel effect op alle gezinsleden. EFT gaat er vanuit dat er een onderliggende redenen en emoties zijn waardoor het gezinssysteem in de problemen is gekomen. Denk hierbij aan:

 • Opvoedmoeilijkheden
 • Puberteit, jongvolwassenheid
 • Identiteit- en genderproblemen
 • Ziekte of overlijden binnen het gezin of bij mensen die dichtbij staan
 • Problemen van een gezinslid (privé, op werk of op school)
 • Adoptie of pleeggezinplaatsing
 • Fysieke en/of emotionele problemen

Ervaar jij problemen binnen jouw gezin? Neem gerust contact op dan kijken wij wat wij voor jou kunnen betekenen.

Spelen de problemen zich vooral af tussen jou en je partner? Dan is EFT- relatietherapie of de ‘Houd me vast’-training wellicht meer geschikt voor jullie. Neem dan eens een kijkje onder het kopje Hou me vast training.

Hoe werkt EFT Family mediation

Alle EFT vormen zijn maatwerk. Er wordt altijd gekeken naar jullie specifieke situatie. Het gaat om samenspel tussen de gezinsleden.  Daarom start de therapie altijd met een sessie met het hele gezin. Samen met de therapeut gaan jullie op zoek naar wat in jullie gezin de krachten en de valkuilen zijn en hoe jullie samen de krachten kunnen bundelen. Wanneer het nodig is kunnen we ook andere belangrijke mensen erbij betrekken.

Onze kosten worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering, omdat wij een kantoor zijn. Wij werken met uurtarieven en pakketten. Neem gerust contact op.

Alle sessies worden gegeven door mediators / therapeuten die getraind zijn in het werken met hechting en emoties. Na afloop van de therapie ervaren zowel de ouder(s) als kind(eren) een stevigere verbinding en is er meer onderling vertrouwen. Tijdens de therapie wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als:

Welke emoties spelen er tussen de gezinsleden?

Hoe reageren jullie op elkaar?

Waar heeft ieder gezinslid last van?

Wat heeft iedereen nodig?

Het exacte aantal sessies overleg je met de therapeut. Ook de duur van de therapie is voor elk gezin weer anders. Kortom: verlang je naar rust en harmonie in jouw gezin? Heb je het gevoel dat jullie baat kunnen hebben bij EFT-gezinstherapie? Neem contact op met een erkende EFT-gezinstherapeut bij jou in de buurt. Hij of zij helpt je graag verder.

Hoe werkt de EFT methode

Zijn jullie er klaar voor om aan de slag te gaan en actief te werken aan een harmonieus en liefdevol partnerschap?

Emoties vormen de basis

Emoties zijn de basis van EFT mediation. Wat speelt er in het gezin?

Familierelaties

Het gaat om samenspel tussen de gezinsleden

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@limburgsemeesters.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Are you looking for someone to help?

Laat ons jou helpen ! Bel nu : 085-0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl
·  Mon – Fri 09:00 uur -17:00 uur

Onze EFT bemiddelaars