VINDT U VRAGEN HIER BENEDEN:

Q
Moet je grote problemen hebben om met relatietherapie te beginnen ?
A Nee, Je moet wel ergens een probleem hebben, want er moet een situatie zijn die jullie vervelend vinden en willen veranderen. Door EFT/ relatietherapie leer je veel over jezelf en je partner: welke dans jullie dansen en hoe je eruit kunt komen of blijven. Dat werkt ook bij ‘kleine’ problemen. Methode die passend is: Hou me vast cursus.
Q
Moet je altijd met zijn tweeën in relatietherapie / bemiddeling?
A Dat EFT zo effectief is komt onder andere doordat je niet alleen inzicht krijgt in je eigen hechtingsbehoeften en angsten, maar óók in die van je partner. En met behulp van de therapeut leer je vervolgens samen om woorden te geven aan je gevoelens en behoeften. Dus een normaal traject is met z’n tweeën.
Wil je alleen komen dan is coaching iets voor u. Als je bijvoorbeeld iets wil veranderen in je relatie, of je twijfelt over bepaalde zaken kan relatietherapie ‘in je eendje’ alsnog zeer nuttig zijn. Je kan dan door middel van EFT- én andere technieken in ieder geval je eigen emoties en reacties onderzoeken, wat je kan helpen om anders in je relatie te gaan staan.
Q
Hoe lang duurt een traject?
A Dat is moeilijk te zeggen. Een EFT traject doorloopt 3 fases. Een fase kan niet worden afgerond voordat hij helemaal is doorlopen en hoe lang iedere fase duurt is niet van te voren te zeggen. Dat is afhankelijk van hoe snel of langzaam de veiligheid in jullie relatie terugkomt, hoezeer jullie gekwetst zijn binnen deze of eerdere relaties, etc…kortom wij zijn afhankelijk van jullie.
EFT maken wij ook gebruik van andere technieken.
Een gemiddeld traject doorloopt ongeveer 8-12 sessies. Maar het kán dus ook langer of korter duren, afhankelijk van uw situatie.
Wil je liever in korte tijd veel extra aandacht aan je relatie besteden? Dan is het ook mogelijk om een relatieweekend te boeken. Van donderdagavond tot zaterdagochtend 12.30 uur. Tussendoor is er volop ruimte voor het samen nabespreken van de sessies, het maken van opdrachten en voor andere dingen. U kunt er een weekendje weg van maken. Nieuwsgierig? Informeer naar de mogelijkheden.
Q
Wat kost relatiebemiddeling ?
A Relatiebemiddeling, coaching en scheidingsbemiddeling

Relatiebemiddeling
Wij rekenen 150,00 ex btw per sessie van 1,5 uur. Er zijn mogelijkheden om in onderling overleg van dit uurtarief af te wijken. Het eerste halfuur van het kennismakingsgesprek is kosteloos.
Coaching
Wij rekenen 150,00 ex btw per sessie van 1,5 uur. Er zijn mogelijkheden om in onderling overleg van dit uurtarief af te wijken. Het eerste halfuur van het kennismakingsgesprek is kosteloos.

Scheidingsbemiddeling
Wij hanteren voor particulieren een uurtarief vanaf EUR 212,- excl. 21% BTW. Voor bedrijven hanteren wij een uurtarief vanaf EUR 220,- excl. 21% BTW. Er zijn mogelijkheden om in onderling overleg van dit uurtarief af te wijken. Het eerste halfuur van het kennismakingsgesprek is kosteloos.
Het eerste gesprek is een kennismaking van 30 min en dat is kosteloos. In dit gesprek maken we kennis en verkennen we kort de vraag of het probleem waar jullie mee komen. Dit gesprek kan telefonisch, maar is prettiger ‘live’.
Na afloop kunnen jullie beslissen of jullie een traject bij ons zien zitten. Indien u een traject wensen, sturen wij voorafgaand een intakeformulier, met vragen over jullie relatie en achtergrond. I
Als jullie vrij dringend met iets zitten kan het prettiger zijn om na de intake direct verder te gaan met de eerste afspraak. Dat kunnen we van te voren telefonisch bespreken, in dat geval kan het formulier worden nagezonden.
Je krijgt na afloop van iedere sessie een factuur mee die je binnen 14 dagen dient te betalen.

Q
Werkt het ook met andere mensen dan je partner (collega’s, ouders, kind, vrienden)?
A Je dient wel een relatie met die persoon hebben. EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby en is in eerste instantie ontwikkeld als relatietherapie. Sue Johnson ontdekte dat liefdespartners dezelfde reacties laten zien op verlies van verbinding met hun partner als kleine kinderen op verlies van verbinding met hun ouders. Er worden oude hechtingsangsten geactiveerd, omdat ook partners zich aan elkaar hechten. Inmiddels wordt EFT ook toegepast binnen gezinnen en kunnen de principes worden toegepast binnen bedrijven.
Q
We hebben wel af en toe ruzie, maar waarom hebben we daar iemand anders bij nodig ?
A Wij helpen jullie uit te zoeken wat jullie dans is waarin jullie worden meegezogen. Het is makkelijker dat met een buitenstaander te doen omdat die objectief kan kijken naar emoties. Wij kunnen jullie helpen je emoties te verwoorden en te uiten. Het is moeilijk om dat zelf te doen omdat je partner vanzelf emotionele reacties krijgt als jij je emoties deelt.
Q
Wat levert EFT op ?
A • Een stabielere en liefdevollere relatie;
• Het kennen van en kunnen uitspreken van je eigen behoeftes.
• Betere communicatie; meer acceptatie, erkenning, begrip, waardering en verdraagzaamheid.
• Balans tussen op eigen benen staan en samen zijn of autonomie/eigenheid en verbinding.
• Meer zelfvertrouwen en vertrouwen in jullie relatie.
• Problemen kan je nu samen aanpakken.
• In geval van verwijdering of ruzie: sneller herstel en verbinding.

MAAK KENNIS MET ONZE PRAKTIJK

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]