Relatiebemiddeling

EFT-mediation of relatiebemiddeling

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatiebemiddeling gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. In onze praktijk spreken wij het liefst van EFT mediation of relatiebemiddeling en niet van therapie.  Tijdens de sessies werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie. Is relatiebemiddeling /EFT mediation iets voor jullie? Ontdek het zelf.

Elke relatie kent haar eigen uitdagingen en problemen. Dat is normaal en ook gezond. Twee mensen hebben een ander referentiekader.  Worden de problemen steeds groter en zwaarder, duren ze al lange tijd en komen jullie er samen niet meer uit? Dan is EFT mediation wellicht de oplossing.

Meestal speelt er veel meer dan aan de oppervlakte zichtbaar is. In plaats van te oordelen of in de aanval te gaan, maken we de onderliggende diepere laag zichtbaar en gaan we hiermee aan de slag. Het effect: wederzijds begrip, veiligheid, emotionele verbinding.

Wat is EFT mediation of relatiebemiddeling?

Haat en liefde liggen dicht bij elkaar, mensen kunnen elkaar kwetsen en emotioneel raken. Vaak gebeurt dit uit angst om de ander kwijt te raken. Ook komt het regelmatig voor dat gevoelens van wederzijds respect en waardering ontbreken.  Mensen voelen zich niet gehoord en niet gezien. EFT mediation onderzoekt deze onderliggende emoties, vastgeroeste patronen en het effect van deze patronen. Pijnlijke zaken worden besproken en de sessie ondersteunen jullie om daar open en eerlijk met elkaar over te praten. Je leert je partner én jezelf veel beter kennen, waardoor je uit de negatieve dans komt zoals wij dat in EFT thermen noemen.

Herken jij  onderstaande gevoelens?

Gevoel van tekortschieten

-Afwijzing

-Niet gezien worden

-Gedomineerd worden door je partner

-Je niet geliefd voelen

-Niet goed genoeg zijn

-Wantrouwen en onmacht

-Onzekerheid

EFT mediation is altijd maatwerk en er wordt goed gekeken naar jullie specifieke situatie. Alle sessies worden gegeven door in EFT getrainde mediators / bemiddelaars.  Wij zullen ons uiterst inspannen om het beste resultaat te bepalen, maar helaas is ook deze methode geen garantie voor succes. Commitment en vertrouwen en open communicatie dragen daar wel zeker aan bij en jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het slagen van het proces.

EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar stellen en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en/of te verbeteren. Deze inzichten samen vormen, net als bij EFT voor gezinnen en EFT voor individuen de basis voor ‘EFT voor stellen’.

De grondbeginselen van de EFT zijn;

 • Niemand is gemaakt om alleen te zijn;
 • In de veilige aanwezigheid van een geliefde kun je meer aan;
 • Ieder mens voelt zich goed binnen een veilige en verbonden relatie.

EFT is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie, met als doel partners weer samen te brengen. Persoonlijk spreek ik liever van methode die gericht is op herstel en verbinding. Belangrijk is dat beide partijen bereid zijn zich open te stellen en in te zetten voor de relatie. Zonder commitment is er geen kans van slagen.

Wanneer is EFT mediation een goed idee?

Partners die langdurig problemen ervaren binnen hun relatie, kunnen veel baat hebben bij de EFT methode. Andere redenen om te kiezen voor relatietherapie:

 • Uiteenlopende behoeften (denk aan kinderwens, carrière, emigreren).
 • Slechte of moeizame communicatie.
 • Wantrouwen na vreemdgaan.
 • Uit elkaar groeien (bijvoorbeeld door persoonlijke ontwikkeling en/of een nieuwe levensfase).
 • Verschillende behoeften op seksueel gebied.
 • Fysieke of emotionele problemen (rouw, werkeloosheid, trauma, depressie etc.).
 • Verschil in normen en waarden (bijvoorbeeld in de opvoeding van kinderen).
 • Oplopende of herhaaldelijke ruzies in de relatie.
 • Pijnlijke stiltes samen, waarin je verwijdering voelt van elkaar.

EFT mediation zorgt ervoor dat jullie weer dichter tot elkaar komen en er meer emotionele verbinding en wederzijds begrip ontstaat. De ervaring leert echter dat veel stellen pas na zeven jaar problemen de stap naar relatietherapie zetten. Dat is zonde, want veel patronen slijten dieper in naarmate de tijd verstrijkt. Het gevolg? Er moet harder gewerkt worden om de relatie weer in balans te krijgen. Hoe eerder de stap naar EFT gemaakt wordt, hoe beter dus! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de EFT.

Zijn jullie gelukkig samen, maar heb wel je de wens om de onderlinge communicatie te verbeteren of jullie emotionele band te verdiepen? Overweeg dan de laagdrempelige ‘Houd me Vast’-training, zowel on- als offline te volgen bij ons. Wij denken graag met u mee naar een vorm die bij jou past.