Een bijzondere vorm  coaching / EFT is die voor de samengestelde gezinnen.  Onze specialisten gaan aan de slag met de (stief)ouders, stiefkinderen en biologische kinderen om een gezinsplan op te stellen. Dat is een plan van aanpak voor het hele (stief) gezin, dat ervoor moet zorgen dat alle leden van het gezin zich goed voelen bij de (nieuwe) gezinssituatie.

Waarom zou ik een gezinsplan opstellen?

In samengestelde gezinnen kunnen de nodige spanningen optreden. Zo zijn de verhoudingen mogelijk ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten. Loyaliteit bijvoorbeeld ten opzichte van de (ex-)partner, de biologische kinderen en een stiefkind. Die spanningen zijn vaak weg te nemen door goede afspraken te maken.  Een coach begeleidt de ouders, stiefouders, biologische kinderen en stiefkinderen in het gezin bij het maken van zo’n gezinsplan, maar ook met de uitvoering daarvan. De succeskans van het samengestelde gezin is het grootst als wij u in zo’n vroeg mogelijk stadium begeleiden. Maar ook als u langer bij elkaar bent en problemen ervaart kunt u ons natuurlijk inschakelen.

Wat kunt u opnemen in een gezinsplan?

  • Hoe bouwen we een band op met de stiefkinderen?
  • Hoe vieren we de verjaardagen, kerst etc.?
  • Hoe krijgt iedereen een plekje in het gezin, zonder iemand tekort te doen?
  • Hoe wordt omgegaan met de andere ouder, dus de ex-partner?
  • Welke opvoedstijl kiezen we als ouders, hoe corrigeren we de kinderen en wie doet dat?
  • Wat verwachten we van elkaar als ouder / stiefouder?

Onze specialisten hebben ervaring met gezinnen, kinderen en mediation. Onder leiding van de coaches gaat u als ouder(s) samen met de biologische kinderen en de stiefkinderen uitzoeken hoe de zaken zo kunnen worden aangepakt dat alle gezinsleden tevreden zijn.  Onze specialisten  geven u tips, adviezen en oplossingen om het samengestelde gezin tot een succes te maken en helpen u ook bij de uitvoering  daarvan.  Sinds kort geven wij ook trainingen speciaal voor samengestelde gezinnen.

Wilt u ook graag dat uw samengesteld gezin slaagt of wenst u meer informatie over een training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

MAAK KOSTELOOS KENNIS MET ONZE PRAKTIJK

Vul het onderstaande formulier in om een ​​gratis en vertrouwelijk eerste consult te ontvangen.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

© 2020 Alles over EFT Deze website wordt gehost bij MijnHosting.org