Wat is EFT?

In de (bemiddelings)gesprekken wordt gebruik gemaakt van Emotionally Focused (couple) Therapy, (EFT) ofwel  Emotie Gerichte Relatie Therapie.

EFT Laat partners zien in welke patronen ze verstrikt geraakt zijn en verkent met hen waardoor en hoe het patroon wordt opgeroepen. Door dit te gaan begrijpen en vooral ook te ervaren, ontstaat er bewustwording en een opening om het anders te doen.

Emotionally focus Therapy (EFT) is ontwikkeld in Canada door Sue Johnson.EFT is een model voor relatietherapie, gebaseerd op de hechtingstheorie van John Bowlby. Het stelt de emoties van de partners centraal.

Onderzoek naar de effecten van EFT laat zien dat escalaties en ruzies al vrij snel minder worden, maar vooral ook dat paren zich na het afsluiten van het traject dichter bij elkaar voelen staan en conflicten en meningsverschillen samen goed kunnen oplossen, zodat dat het iedere keer escaleert.

Wettenschappelijke grondslag
De methode EFT is wetenschappelijk onderbouwd,  op basis van eigen waarnemingen bewezen en laat hele gunstige en duurzame resultaten zien . De methode biedt een logisch, systematisch en gestructureerd kader van waaruit mensen concrete stappen kunnen zetten om hun relatie te verdiepen, te versterken en te maken tot een duurzame, hechte band. Men krijgt een emotioneel landschap waarin de wetten der liefde zijn geïntegreerd.

Toepasbaarheid van de methode
Hoewel EFT is ontwikkeld als relatietherapie, is deze methode toepasbaar en waardevol voor meerdere complexe situaties waar partners / relaties mee te maken kunnen krijgen, waaronder het omgaan met buitenechtelijke affaires of moeilijke levensstressoren zoals ontslag, chronische ziekte, overlijden van dierbaren.

EFT is ook bijzonder waardevol bij scheidingsbemiddelingspraktijk (scheidingsmediation). Het biedt een kader waarbinnen de heftige dynamiek tussen de partners een logische betekenis krijgt die ook goed uitlegbaar is. Kennis van het hoe en waarom, vergroot de kans op een goed verlopend mediationtraject en het veilig onthechten.

MAAK KOSTELOOS KENNIS MET ONZE PRAKTIJK

Vul het onderstaande formulier in om een ​​gratis en vertrouwelijk eerste consult te ontvangen.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]